Bilder

Här kommer några bilder jag knåpat ihop. :)










Onsdag

Kan lova att det är rätt skönt att vara ledig så här mitt i veckan. :)

Sitter rätt mycket och funderar på ingenting och min nya design. Hoppas jag kan komma på något roligt. Vet lite hur jag vill att det ska se ut, får se vad det blir för resultat.

I alla fall så händer det ingenting speciellt. Så ja, det finns inte så jättemycket att berätta, för det händer inte mycket alls.

Eller jag har målat naglarna lila. ;)

Så, ett meningslöst inlägg.

Tlöött

Efter att ha jobbat i fyra dagar varav det: tre kvällar och två mornar. Få ihop det ni. ;P Snart ska jag iväg och käka pizza med mammi och pappi. :) Ska bli gott. Och faktiskt så känner jag mig välförtjänt av något onyttigt. för så mycket som jag har sprungit runt i helgen har jag inte gjort på länge. :P

Förhoppningsvis två veckors ledighet nu, sen bli det en vecka med jobb och sen flytt. :D Och sen fyra veckor med jobb varav någon dag så ska jag och Lisa åka till Liseberg med. :)

Första arbetspasset avklarat | Ny design

Eftersom det händer så himla lite roliga saker här hemma i minihålan så blir det inte riktigt att jag uppdaterar varje dag som förut. Eller om det händer en massa roliga saker så kommer jag ju skriva om det.

Har i alla fall jobbat helt själv för första gången, vilket resulterade i att jag och Emmy fick jobba över minst en halvtimme. :P Det var inte något lyckat arbetspass, glömda nycklar, bara en som har insulindeligering - den som jobbar ute (jag). Men vi lyckades och jag tror att alla är nöjda även om det blev lite försenat. Hoppas på att det går bättre imorgon när jag ska jobba med Camilla. :)

Jag ska få en helt ny design på min blogg! Det är en väldigt snäll tjej som ska hjälpa mig. Ni får reda på när det är klart vem det är. :) Hon är gudomlig som ställer upp på det här. Och jag tror det kommer bli riktigt riktigt bra. :)

Nu ska jag mumsa lite godis och njuta över mina bra inköp idag. De kommer upp på bild imorgon. :), sen blir det nog att lägga mig rätt skapligt ikväll. :) Är så himlans trött.

Jag älskar Picasa

Det är det bästa programmet jag har på min dator för tillfället. Inget avancerat fotofixprogram, men alldeles lagom till mig för tillfället. För nu har jag börjat göra en massa collage. Hur kul som helst. Tänkte lägga upp några. :) Är riktigt nöjd med en del. :)




Och några fler än de där. Men dem finns på bdb eller facebook i så fall. :)

Gratis bio!

Bli medlem på sidan här och tjäna ihop pengar som sedan blir presentkort!

Du sparar ihop poäng på det du handlar och sedan blir poängen till presentkort. :)

Utan dina andetag

Ibland kommer vissa känslor upp till ytan som jag försöker begrava, känslor som jag helst inte vill visa för andra. Men ibland kommer den där avundssjukan upp för ibland vill jag med vara sådär lycklig och glad som alla andra ser ut att vara. Men emellanåt så lovar jag mig själv att jag inte ska bry mig eller tänka på det. För någon gång så kommer jag hitta någon, jag vet det. Men det är svårt att vänta. Men jag ska inte vara den som inte kan, för jag vet att jag kan. Och jag vet att jag kan få någon som jag förtjänar och som förtjänar mig. Så det så.

Lördag

Igår gick jag bredvid den sista gången innan jag ska börja jobba nästa vecka. Ska på utbildning på tisdagen med. Det är extra pengar. :) Det gillar jag mycket. Haha. Var och red på Buster och Inter med Lisa innan vi rog till staden och inhandlade lite saker och såg på bio. :) Så ikväll ska jag bara vara hemma och njuta av allt och inget. :)

Idag har jag inte gjort något speciellt. Fick reda på att jag skulle spela match idag. Och för första gpngen så bad jag om att få börja på bänken, där jag sedan befann mig i 90 minuter. Var med och värmde upp innan matchen och fick det tillsagt att jag skulle värma upp i halvlek med och det gjorde jag också. Men jag fick inte spela, men på något sätt så är jag faktiskt inte missnöjd alls. Fast visst hade jag velat spela lite grann, bara någon minut eller två. Men vi vann med 1-0 i alla fall. Mia gjorde målet. Och hon säger hela tiden att hon inte har någon vänster och hon gjorde mål med vänstern, så nu är den hittad med. :P Det var skönt med en vinst, för det var hur nervöst som helst på bänken. Hujeda mig!

Nu ska jag gå och äta grillat. :)

Torsdag

Jag är lite putt, för jag kan inte ansluta till något trådlöst internet här hemma och pappa tänker inte fixa så jag kan komma ut på deras internet förrän dem har flyttat den här datorn, för ja, jag sitter vid en stationär för första gången på evigheter. Det finns en liten ovana faktiskt. Men jag klarar det ju, inte helt bortglömt hur man gör. Men ja, jag gillar bärbara datorer bättre helt enkelt.

Idag händer i alla fall lite spännande saker. :)
- Lillsis' slutar 9:an
- Klippa håret
- Träna fotboll för första gången på 10 månader

Har köpt en blomma till Elin och en ciderflaska som ser ut som en champangeflaska. Lite busig är jag allt. ;P Hon var så himla fin när jag skjutsade ner henne till skolan. :) Ska kolla på henne när hon kommer ut från kyrkan sen runt två någon gång. Innan dess ska jag göra lite andra saker. :P

Ska klippa mig ikväll innan träningen, kommer kännas konstigt, för håret är slitet och jag vill inte klippa det för mycket. Men jag vill ju ha mitt långa hår kvar, men det får bli som det blir. Det hinner ju växa ut tills nästa sommar igen. ;) För nej jag har inte klippt mig på ett helt år. Därför mitt hår är så himlans långt nu för tiden.Men det ska bli lite skönt att klippa sig med.

Jag är skitnervös! Det var så länge sen jag tränade sist så jag vet inte om jag kommer ihåg saker och ting längre. Sen är dem andra så himla bra så jag kommer aldrig hänga med. Kommer vara trött redan innan träningen. x) Nää men skämt åsido, det här kan bli riktigt roligt. Hoppas inga andra tränar samtidigt som oss på b-plan. För min kondis är sämst och jag vet inte hur mycket jag vågar göra med min fot. Because jag har en cepefot. Blää. Nä men det kommer nog funka, har dock ont i den till och från. Men det ska bli så himla roligt att få vara med och träna. Jag har faktiskt saknat det sjukt mycket. Så jag kommer säkert vara som en ko på grönbete idag. Men fotboll är livet så I do not care!
På tal om fotboll, Sverige suger! Kunde inte göra fem mål, baaah gör mig tokig. Det hade varit så himla bra om dem hade gjort det för då hade det blivit mycket lättare att komma till VM, men nu är vägen tung, det kan dem ha.

Men nu ska jag gå ner och städa i mitt provisoriska rum och göra klart en sak till Elin, sen blir det lunch, dusch och tillfixning. :P

Tisdag - redan

Tiden går fort ibland. Igår hade jag en massa saker att göra så jag hann inte skriva något. Jobbade för första gången med, eller jag gick bredvid och fick en första inblick i jobbet. Verkar riktigt bra faktiskt. Var på introduktion idag med mellan 8.30-16. Är jobbigare än vad man tror. För det är så mycket information som ska in i huvuvdet. Smått jobbigt faktiskt. Men jag klarar mig. Har ju jobbat med gamla förut, så det är inte så jättestor skillnad. Förutom att man får deligering med en gång i hemtjänsten. Fuuuuun. :)
Imorgon ska jag på diabetesutbildning. Pappa bara skrattade när jag berättade det. Och det förstår jag fkatiskt att han gjorde Jag tänkte protestera men orkade inte bry mig. Jag kan ju ingenting om diabetes, jag har ju bara haft det i 16 år. Men går jag inte den utbildningen på 1,5 timme så får jag inte insulindeligering och jag ska bara ha det. Så det så. Men jag tycker inte jag ska behöva gå en utbildning, jag har ju haft insulindeligering förut och jag kan ju ta sprutor på andra människor. Jag blir lite sur. Faktiskt. Men jag får pengar för det, så på det sättet skadar det ju inte. Gå och lyssna på något som jag vet en massa om och få pengar för det, det är inte helt fel kan jag lova. :D Men det är tråkigt att lyssna på det. Får se hur det går. Antagligen så går det väl bra. Det är ikryssat på min lapp att jag har insulindeligering med så ja. Det är bara att lyckas imorgon. :)

Nu väntar jag på att Lisa ska höra av sig och säga att hon snart är hemma igen. Inte troligt att det händer på en timme eller två kanske. Men jag får leka med henne ikväll i alla fall. Hoppas jag. :) Längtar efter min Lisa jättemycket!

Har fått min skatteåterbäring idag med. :D Money me lööööv uuuuu!! Fast pengarna kommer försvinna nästan med en gång i alla fall. Eller mycket utav dem. Ska försöka spra en del. :)


Söndag

Tiden går snabbt när man har roligt. :)

Igår var jag hos Göran och Nettan, slapp sitta själv hemma. Var trött och hade sruckit ett par öl = fnittrigt. Pappa och jag var lite småtaskiga mot mamma, så som sommaren kommer bli. Det är inga elaka saker, det är roliga saker bara. Vi skrattar och skrattar måste man ju göra. Jag är i alla fall odödlig. För skratt förlänger ju livet sägs det ju. :)

Idag blir det en flötdag med div. 3 fotboll och lite saker som ska göras. Får förhoppningsvis in en byrå på mitt provisoriska sommarrum snart så jag slipper riva i alla väskor så fort jag ska ha något. Det var mammas idé, så vi får se när den slår igenom. :P
Det är i alla fall sista hemmamatchen för herrarnas a-lag den här säsongen. Men dem är snart på det igen. Ska bli kul att kolla på lite fotboll. :) Skulle ha tränat imorgon kväll tänkte jag, eller kommit igång och tränat. Men jag ska gå bredvid till sommarjobbet imorrgon kväll. Skönt det, för det betyder pengar, det behövs kan man säga. Det är inte alltid lätt att vara student. Men man klarar sig, förutom på sommaren, då får man inga pengar alls. Lätt att betala räkningar och hyra med inga pengar. Men då har man tur att man får sommarjobb. Jag vet en som inte fått något jobb alls. Det måste vara tufft. Då är man nog öppen för allt möjligt. Gör småjobb och sånt. Bara för att få ihop lite pengar.

Ska förflytta mig till en fåtölj och titta på film med mamma. Fast jag vet inte hur mycket liv det är i dem. Pappa sover, snarkar till och med, haha. Mamma har tydligen inte bestämt sig än, så vi får se. :)

Lördag

Jag är trött, fattar inte att jag kunde sova så bra i min gamla säng. Jag har blivit bekväm nu och älskar min stora nya säng. :) Dock kommer jag inte få sova i den förrän om drygt en månad när Lisa och jag åker ner och flyttpackar.

Har nyss fått reda på att jag kommer vara ensam hemma ikväll med. Lillasyster ska till kompis och sova där och föräldrarna ska bort. Så det blir att mysa för sig själv ikväll. :)

Har kollat på Ikeas hemsida och hittade jättefina självhäftande dekorationer att ha på vägen i nya lägenheten. :) Här hittar du den jag gillar mest. :) Sugen på att skaffa sån till hösten. :)

Kisa

Nu sitter jag i köket hos mamma och pappa, inte hemma, utan hos mamma och pappa. Ska snart gå ner och duscha av mig för att sedan traska ner till Kisa och kolla på loppisen och köpa mig lite lördagsgodis. :) Tillbaka i gamla vanor kan vara lite bra tror jag. Sen ska jag hem och skriva en sak som jag tydligen hade missat så jag får poäng för det. Hade en komplettering på ett PM, fast jag vet inte hur eller så, hoppas det jag skriver duger bara. Resten hade jag blivit godkänd på. Bäst att göra det då, det är ju trots allt 4.5 poäng. Men det löser sig, :)

Nää nu blir det duscen och datorn på laddning.

Kommer bilder senare från dagen. :)

PoK

Väntans långa tider

Sitter och väntar på mamma och pappa som var i Virserum för en timme sen ungefär. Dem skulle göral ite annat med. Dock hade dem inte ringt när de hade åkt, så jag fick lite småpanik när jag pratade med mamma. Men jag är klar nu. Väntar bara på att dem ska komma.

Spelar med Lisa. Bra tidsfördriv. :)

14.27

Snart åker mamma och pappa. Jag ska göra rent spisen och sen duscha. Sen ska jag spela lite med Lisa på msn och vänta på att dem ska komma och hämta mig. Hoppas bara mamma kommer ihåg väskorna så jag kan packa i dem. För det behövs nog två väskor till. Känns det som. Haha. Det är mängder med saker som ska med hem nu tydligen.

Har inte så lång tid kvar här nu den här gången. Blir att åka ner och se så att min köra lägenhet står kvar. P Bara att det bara är min lägenhet till den 31 juli. :)

Malin var här och åt förut och vi skrattade en massa. Kommer sakna henne en massa. Kommer sakna flera stycken väldigt mycket. Men det kommer snart vara höst och då får vi träffas igen.

Nu ska jag ta mig an spisen. :)



14.31

Stressens dag

Har varit på sjukhuset och gjort en ögonbottenundersökning. Dem fotograferar ögonbotten och för att dem ska kunna göra det så ger dem en ögondroppar som förstorar pupillerna. Och man har jättestora pupiller i flera timmar, ända upp till 24 timmar. Så om det är något stavfel eller så, så litar jag endast på mina fingrar nu. Det är rätt suddigt. Kan inte läsa mycket alls.

Malin ska komma och äta lunch hos mig, lax, kycklig och bulgur. Bara det att jag kan inte börja med maten än, för jag ser inte vad det  står på bulgurförpackningen. Haha. Så det är bara att invänta Malin så får hon vara min ledarhund ett tag. Ska be henne läsa ett par andra saker med. Det är så smått.

Mamma och pappa skulle åka runt halv tre tre från Kisa. Så jag åker väl från Växjö runt fem halv sex någon gång. Ska äta middag innan dem kommer med hade jag tänkt. Säga hej då till lite saker med. Kanske om jag orkaar och hinner, gå en promenad runt naturreservatet.

När jag tittar runt i min lägenhet så ser det ut som jag ska flytta eller något, så här fint har det inte varit på väldigt länge. Har liksom bara inte orkat. Men nu har jag gjort det. Kanske mest bara för att mamma och pappa kommer, men också för att jag åker till Kisa ett tag. Sen blir det ju lite mindre jobb när jag ska flytta i sommar. :)

Nä nu ska jag spela lite harpan, se om man kan ha jättestora kort så jag ser något. :P


Sommarlov

Nu är det banne mig sommarlov! :) Ingen mer schemalagd skola på nästna tre månader. Skönt kan man väl säga. ;)

Har tvättat ikväll och plockat fram en massa grejer som ska med hem. Känns som jag ska flytta. Och jag är hundra på att pappa kommer fråga det imorgon. Gör han jämt när han tycker att jag har för mycket packning med mig. :P Men jag ska ju liksom vara hemma hela sommaren, så jag har inte så stort val. Men så är det. Imorgon blir det städning, orkar inte med det ikväll. Ska försöka packar så mycket jag kan ikväll. Kom på att jag måste packa ner skor med. Nu är det ju inte direkt ett par som ska med hem. Snarare 10. Haha.

Snart är det Criminal minds. Jag bara måste se det ikväll. Är så jäkla bra. :)

Att få vara med någon som gör mig lycklig är något av det jag längtar efter mer är mycket annat. Det skulle vara höjdpunkten i sommar att hitta någon som gör mig glad och får mig att må bra. :) Jag vill bara inte ha långdistans. Det är så jobbigt. Och jag har ingen lust att åka hem varje helg. Sen ränkar jag dessutom Växjö som mitt hem nu för tiden. :) Bite me, jag vill faktiskt bli kär!

Nää nu ska jag försöka slänga ihop en kladdkakesmet så jag kan göra kladdkakemuffins lite snabbt. Så jag kan mumsa till dom med grädde sen. :)

PoK

Snart sommarlov

Eller egentligen har jag sommarlov, men jag ska på mentorssamtal. Så jag tycker inte att jag har sommarlov förrän det är slut. Men jag har en spirande känsla i kroppen som är på gång upp. Imorgon när jag sitter i bilen på väg hem så kommer det vara helt sjukt underbart. Och då kommer det vara sommar.


Resten av dagen kommer bestå av det här, likaså förmiddagen imorgon;

- Duscha
- Mentorssamtal medd Hans
- Avslutningsmys med Jessie <3
- Tvätta
- Damma
- Dammsuga
- Skura golvet
- Städa toaletten
- Spisen
- Packa
- Plocka fram saker som ska med hem
- Diska
- Baka

Så ja det finns en del att göra. Ska försöka göra det mesta ikväll så jag slipper göra det imorgon på förmiddagen. Kan vara rätt så skönt faktiskt. Men jag ska försöka plocka iordning på saker och ting nu. Sen blir det dusch och Olympen en sista gång innan sommaren. :)

Onsdag

Sista onsdagen i Växjö på väldigt länge. Jag kommer sakna den här hålan. Har i alla fall kommit igång med packningen. Dock tog väskorna slut, har bara två bra att packa i. Ska använda en sån där stor ryggsäck med. Men det är ju inte bara kläder som ska med hem. En massa andra saker som jag kommer behöva för att klara av sommaren i Kisa. :P

Sitter och sjunger med till sorgliga(?) låtar. Ska snart lägga mig för att orka med sista skoldagen. Vandring mellan 9-14 sen mentorssamtal vid 16. Lär väl bli totalratad. Jag passar säkert inte alls som idrottslärare. Då kan dom suga!

Cepeallergi kliar i ögonen, vill inte lägga sig trots tablett och ögondroppar. Hoppas på bättre utdelning imorgon.

Nä nu ska jag borsta tänderna. :) Sen blir det sängen. Näst sista gången på 3 månader. Typ.


Snart är jag en lite friare människa än vad jag var igår. Motgångarna stärker mig. Ni stärker mig. Du stärker mig.

Sommar och saknad

Jag har inte riktigt förstått förrän nu att jag kommer vara borta från många av mina vänner hela sommaren. Hela klassen kommer i stort sett bara splittras upp för att återvända solbrända, glada och fyllda med en massa motivation inför den nya terminen. Yeeej. Men hur ska jag klara mig utan alla kloka människor omkring mig ?

Det skulle inte regna så länge tydligen. Himlen fick väl ut allt som den skulle i natt så vi fick bra väder idag. :) För nu skiner solen och om mindre än en timme så är bollexaminationen igång. Kul att våran planering inte är klar. Men men, det vi ska göra är klart i alla fall. Bra bra... Hoppas få se lite vänliga själar idag.

Ikväll ska jag inte sitta och dega. Jag måste komma någon stans med packningen. Kan inte fixa allt imorgon kväll och på fredag förmiddag. Det kommer bli tufft. Men det blir som det blir. Jag har ingen ork att bry mig med längre. Sommaren är välbehövlig samtidigt vill jag inte åka härifrån. Det är ju mitt hem nu...


Nu ska jag sätta fart. Klä på mig och lite sånt.

Veckans schema och to do

Resterande skoldagar den här veckan ser ut så här
Onsdag: Bollexamination, det kommer en massa små barn som vi ska underhålla. Varje person har en uppgift på 15 minuter. Sedan blir det lunch, en snabbis. Sedan bär det av till VOKalen och där blir det examination i orientering. Spännande^^
Torsdag: Vandring med klassen och klass 1. Mycket trevligt*host*. Hoppas i alla fall på vädret. Vill inte springa runt i regnställ.
Fredag: Ögonmottagningen ska få sig ett tidigt besök och sen blir det antagligen mentorssamtal. Blää.

Ska dessutom alla dagarna som är kvar försöka packa sakerna jag ska med mig hem och städa min lägenhet. Rouulit^^ Ska skriva klart allt till skolan och göra klart det som jag kan den här terminen. På fredag kommer i alla fall mamma och pappa och hämtar mig.


Sen har det gått ett år sen balen och studenten. Jag minns allt som igår. Det är så speciellt. Bland det roligaste är ändå att jag var med och införde att vi skulle dansa i ishallen. Det är redan en tradition. :) Jag dansade inför flera hundra människor eller rättare sagt en fullsatt(överfullt) ishall i Vimmerby.
Det som är ännu mer roligt är att min lilla lilla lillasyster slutar nian nästa vecka. Det skulle inte förvåna mig om jag fick jobba då, men det ska bli roligt att se den där lilla saken komma ut och vara stor. För det är ju som folk säger att tiden går snabbt. Riktigt snabbt.

Tiden på universitetet och att ha bott ensam har gjort mig både mer medveten om omvärlden och mig själv, samtidigt som det har varit ett tufft år med mycket slit. Det har varit så annorlunda mot vad det är på gymnasiet. Det är ett annat sätt att pluggapå och ett annat sätt som de undervisar på. Man måste göra allt själv och det är eget ansvar fullt ut som gäller. Det är ingen som kommer och slänger upp papper och sånt framför ögonen på en. Men jag har gått på i stort sett alla föreläsningar som jag kunnat göra. Stannade dock hemma när jag var sjuk. Inte ens trasiga ledband och kryckor kunde hindra mig från att komma till skolan. Sen att det satte stopp för mig från att vara med på det praktiksa är en annan sak, men jag har klarat av det. Men jag trivs, det gör jag verkligen. Och bättre kompisar som jag har hittat kan man knappast göra. Dem är underbara. Och dessutom att vara 110 mil ifrån sin allra bästa kompis i ett år är inte det roligaste som finns. Men i sommar ska vi hitta på en massa bus mellan alla jobb och flyttar. :) Jag känner på mig att den här sommaren kommer bli mer underbar än alla andra. För jag har världens underbaraste familj och vänner. Mer behövs nog inte säga. :) En summering och reflektion av det här skolåret kommer framåt i juni. :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag göra pannkakor och titta på NCIS. :)

Design

Finns det någon vänlig själ där ute som har lust att ta sig an en design till min blogg så får den gärna höra av sig. :) Känns som om det börjar bli tråkigt. Jag skulle vilja ha något nytt men är värdelös på stilmallar och allt vad det heter.

Så känner sig någon manad, hör av dig genom att skriva en kommentar eller mejla till [email protected] :)

Take care!

Hårhårhår :)

Har hittat en produkt som mitt hår älskar. PHC Inpackning. Sjukt härligt. Håret mjukt och lent igen. :)

Tänkte att jag ska köra på deras schampo och balsam till hösten med. Men först måste jag klippam ig. Blir väl en fem sex cm eller något sånt som rycker i sommar. Tyvärr. Jag vill ju ha mitt långa hår. Men det måste klippas. Är superslitet.

I höst ska jag även införskaffa en ordentlig ansiktskräm. Jag fick ett litet kit av Lisa när jag fyllde år för jag vet inte hur länge sen. :P Men först nu har jag använt den lotion som följer med. Och den är så himla bra. Bara att den minsta flaskan kostade 255 kronor på åhlens. Och den lär ju knappast finnas billigare någon annan stans. Men en sån ska jag bara ha i höst.



Förhoppningsvis så ska det väl inte märkas allt för hårt i budgeten till hösten. Men det kostar att ligga på topp. Har en massa andra saker som planerar att köpa till lägenheten. Men det får vi se hur det blir med det.

Funderar på om jag ska plocka iordning här och sen lägga mig eller om jag ska lägga mig med en gång. :P

Bilderna jag lovade :)


Sofie & Jessie

     
      Johanna             Sofie, jag & Johanna              Jessie                   Jag                 Me as Schteeekare & Sofie

          
Jag för ett bra tag sen



Var på cykelutflykt med klassen. Och ja vi cyklar mot det svarta. Inte så roligt.


Mer bilder från förfestandet kommer när Sofie har fått fingrarna ur röven och lagt upp dem på fejsan. :P

RSS 2.0